Restaurant Unguresc Alex – Sinaia

   Stiti de cate ori am fost in Sinaia in ultimii 15 ani? Cred ca de cel putin 50 de ori!18056411_1343728255716321_3715353351824324312_o Unde m-am oprit mai tot timpul? In centru. Ca toata lumea, am dat buzna in mega-aglomeratul centru unde am asteptat in picioare eliberarea unei mese sau am mancat in localuri de unde am plecat mirosind a grataragiu. Ultima data insa, am fost cu parintii mei si am plecat de acasa chititi sa mancam ciorba de fasole in paine. Unde mananci asa ceva pe Valea Prahovei? Nu prea stiam. Asa ca am cautat pe vestitul Google. Am gasit Restaurantul Alex printre recomandarile internautilor, am bagat pe GPS si am poposit acolo, recunosc, cu inima un pic indoita. Si eu ca si multi altii ma bazez pe zicala “La pomul laudat sa nu te duci cu sacul”.

   Am parcat si… am intrat. La inceput am fost socata. Apoi, pe masura ce urcam scarile uimirea a crescut la maxim. Restaurantul Alex, desi unguresc (si stim cu totii deja faimoasa “ura” dintre romani si unguri), aduce foarte tare cu un traditional romanesc. Motive brodate, blanuri pe bancute, fete de masa frumos decorate. Un aer rustic si primitor.

   Am fost asezati la masa de un ospatar cu o amabilitate rar intalnita. Klaus. Din Sinaia. Care lucreaza la unguresc :)) A urmat o visinata extraordinara, un platou din partea casei cu felii de paine unse cu untura si deasupra cu slanina si ceapa rosie. Ce sa mai, rasfat. De ciorba de fasole in paine… nici nu are rost sa mai pomenesc! Si nici de bulz! Dar daca ar fi sa rezum intr-un cuvand modul in care se mananca aici, acesta ar fi: regeste. Toti am fost multumiti atat de atmosfera cat si de servire si preturi. Va recomand cu drag sa incercati si voi acest loc. Eu sigur o sa ii mai trec pragul! Va las mai jos si cateva imagini, pentru bucuria ochilor 🙂

 

Leave a comment